Sambuk jablkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 0 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 281.3 mg
- Vláknina 7600 mg
- Vitamín A 7600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh. Zašleháme do něj cukr a oloupaná, rozdušená a prolisovaná jablka.
-
2
Do vzniklé husté pěny opatrně zamícháme želatinu rozpuštěnou v horké vodě.
-
3
Krém nalijeme do misek a necháme ztuhnout.