Vinný nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 13 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 312.7 mg
- Draslík 170.9 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme strouhanku, pevný sníh ušlehaný z bílků a vše zlehka promícháme.
-
2
Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy, vložíme do pekáče s vodou a ve vyhřáté troubě nákyp zvolna upečeme.
-
3
Po vychladnutí nákyp vyklopíme z formy a polijeme vínem.