Alžbětin dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 30 g Strouhanka
  • 140 g Cukr moučkový
  • 25 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 25 g Mandle plátky
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 129.8 mg
  • Vláknina 3850.8 mg
  • Vitamín A 3850.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr třeme se žloutky, citronovou kůrou, skořicí, nastrouhanými hnědými mandlemi, strouhankou, citronovou šťávou, kandovanou pomerančovou kůrou a plátky mandlí. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do dortové formy a pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Vychladlý dort potřeme citronovou polevou a můžeme jej ozdobit pistáciemi.

Komentáře k receptu