Linecký dort bílý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 140 g Mandle
  • 280 g Máslo čerstvé
  • 320 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Oplatky dortové
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 89.7 mg
  • Draslík 88.1 mg
  • Vláknina 4551.4 mg
  • Vitamín A 4551.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozetřeme a postupně přidáváme cukr, mandle, žloutky a citronovou kůru. Třeme, až se těsto napění. Přimícháme mouku a polovinu těsta vložíme do dortové formy.

  • 2

    Na těsto položíme kulatou dortovou oplatku, potřeme ji rybízovou marmeládou a pomocí plátěného sáčku nastříkáme z druhé poloviny těsta mřížku.

  • 3

    Dort pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Nevyklápíme, necháme vychladnout. Povrch dortu pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu