Bramborový nákyp s jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Brambory
  • 300 g Jablka
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 612.6 mg
  • Vláknina 11060 mg
  • Vitamín A 11060 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu a přidáme prolisované vařené brambory, vejce, mouku a sůl.

  • 2

    Těsto urovnáme do vymaštěného pekáčku a poklademe na něj nastrouhaná jablka.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě a během pečení potíráme máslem.

  • 4

    Upečený nákyp posypeme cukrem.

Komentáře k receptu