Bramborový nákyp s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 14 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 612.6 mg
- Vláknina 11060 mg
- Vitamín A 11060 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme syrové brambory a nastrouháme. Vymačkáme z nich vodu a přidáme prolisované vařené brambory, vejce, mouku a sůl.
-
2
Těsto urovnáme do vymaštěného pekáčku a poklademe na něj nastrouhaná jablka.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě a během pečení potíráme máslem.
-
4
Upečený nákyp posypeme cukrem.