Jablečný koláč karamelový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo
  • 65 ml Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 179 mg
  • Vláknina 6333.3 mg
  • Vitamín A 6333.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslo nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince.

  • 2

    Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, vsypeme cukr a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Když se začne směs vařit, přestaneme míchat a necháme ji zbarvit do světle hněda. Poté sundáme ze sporáku a zašleháme máslo. Směs vlijeme do dortové formy. Na karamel naskládáme jablka řezem dolů.

  • 3

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení vyválíme z drobenkového těsta kolo, které položíme na jablka.

  • 4

    Po upečení koláč hned obrátíme na mísu a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu