Cibule dušená na másle a na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 347.7 mg
- Vláknina 6741.3 mg
- Vitamín A 6741.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, česnek prolisujeme, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce podusíme, přidáme cukr, necháme rozpustit, zasypeme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka.
-
3
Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu.