Špagety zapečené s rajčaty a čedarem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 120 g Sýr Čedar
- 250 g Špagety
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1.5 l Voda pitná
- 2.5 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 24 g
- Sodík 899 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 36.6 mg
- Draslík 455.9 mg
- Vláknina 5308.1 mg
- Vitamín A 5308.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí osolenou vodou s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené těstoviny slijeme a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, čedar nakrájíme na tenké plátky, parmazán nastrouháme.
-
3
Zapékací mísu vytřeme olejem. V pekáči rozložíme špagety, poklademe je rajčaty, posypeme cibulí, oreganem, opepříme, osolíme a překryjeme plátky čedaru. Na směs nasypeme parmezán a v troubě předehřáté na 180°C zapékáme zhruba 25 minut.