Vepřový špíz se šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1291 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.2 mg
- Draslík 658 mg
- Vláknina 5802.5 mg
- Vitamín A 5802.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou panenku nakrájíme na větší kousky, anglickou slaninu na tenké plátky, šalvějové lístky trochu posekáme, černé olivy vypeckujeme tak, aby zůstaly celé.
-
2
Na kousky masa položíme trochu šalvěje a každý kousek zabalíme do plátku slaniny. Napichujeme na jehly a prokládáme olivami. Položíme na středně ropálený gril a opékáme z každé strany asi 4 minuty.
-
3
Špízy sundáme z ohně, trochu opepříme, solí šetříme, slanina je sama o sobě dost slaná.
-
4
Špízy servírujeme přímo na jehle na oválných talířích.