Rizoto se sušenými rajčaty na slunci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 50 g Šunka parmská
  • 350 g Rýže Arborio
  • 100 g Hrášek mražený
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 špetka Šafrán
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 8.5 dl Vývar zeleninový
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1856 kcal
  • Sacharidy 229 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 2876 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 224 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 9442.3 mg
  • Vláknina 73706 mg
  • Vitamín A 73706 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 605.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme.

  • 2

    Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly.

  • 3

    Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký.

  • 4

    Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu