Salát zelený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Pistácie
  • 25 g Roketa
  • 25 g Mangold
  • 50 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 134.4 mg
  • Vláknina 2992.5 mg
  • Vitamín A 2992.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.

  • 2

    Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.

  • 3

    Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.

  • 4

    Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.

Komentáře k receptu