Těstoviny s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 27 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 242.7 mg
- Vláknina 2420.7 mg
- Vitamín A 2420.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi zahřejeme olej. Vložíme česnek, uzeniny nakrájené na malé kousky a polovinu množství lístků bazalky. Uzeniny smažíme dozlatova, často mícháme. Vyndáme a odstraníme česnek. Přimícháme nakrájená rajčata, prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme do pánve. Přimícháme šafrán, cukr, lžičku soli, dle chuti opepříme. Uvedeme do varu, snížíme teplotu a povaříme 25 minut. Občas zamícháme.
-
2
Mezitím připravíme těstoviny dle návodu na obalu.
-
3
Omáčku ochutnáme, popřípadě dokořeníme. Přilijeme ji k uvařeným těstovinám a promícháme. Poté ještě přimícháme třetinu nastrouhaného parmezánu a zbývající bazalku. Opět promícháme a ihned podáváme posypané zbývajícím parmezánem.