Hovězí vývar s pravými hříbky
Suroviny
- 200 g Houby čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Celer bulvový
- 350 g Hovězí oháňka
- 350 g Hovězí žebra
- 350 g Kosti hovězí morkové
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Zelí hlávkové bílé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 14 ks Pepř 4 barev
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 1.5 l Voda pitná
- 1 cl Griotka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1860 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 299 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 811.2 mg
- Vláknina 106068 mg
- Vitamín A 106068 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé pravé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo s olejem a hřiby podusíme. Ochutíme je solí, bílým pepřem, promícháme a zalijeme scezeným čistým vývarem z kostí.
-
3
Když se polévka začne vařit, přidáme 1 cl třešňovice a pomalu vaříme 5-7 minut. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a každou porci vývaru posypeme špetkou pokrájené petrželky.
-
4
Hovězí vývar z kostí [27725]:
-
5
Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
-
6
Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Potom ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
-
7
Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.