Hovězí vývar s pravými hříbky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Celer bulvový
  • 350 g Hovězí oháňka
  • 350 g Hovězí žebra
  • 350 g Kosti hovězí morkové
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 14 ks Pepř 4 barev
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 cl Griotka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1860 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 299 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 811.2 mg
  • Vláknina 106068 mg
  • Vitamín A 106068 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé pravé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo s olejem a hřiby podusíme. Ochutíme je solí, bílým pepřem, promícháme a zalijeme scezeným čistým vývarem z kostí.

  • 3

    Když se polévka začne vařit, přidáme 1 cl třešňovice a pomalu vaříme 5-7 minut. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a každou porci vývaru posypeme špetkou pokrájené petrželky.

  • 4

    Hovězí vývar z kostí [27725]:

  • 5

    Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

  • 6

    Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Potom ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

  • 7

    Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Komentáře k receptu