Omáčka z brokolice a fazolek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 10 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 554.3 mg
- Vláknina 4629 mg
- Vitamín A 4629 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici rozdělíme na růžičky. Růžičky brokolice, fazolky, rajče zbavené slupky, mrkev, utřený česnek a kmín opečeme na másle. Všechnu zeleninu osolíme a zalijeme vývarem. Nakonec promícháme s nasekanými chilli papričkami a rajčatovým protlakem. Celou směs přivedeme k varu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. Nakonec omáčku dochutíme kurkumou.
-
2
Hotovou omáčku podáváme k hovězí pečeni.