Telecí řízek sekaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 131.5 mg
  • Draslík 397.3 mg
  • Vláknina 145.8 mg
  • Vitamín A 145.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.

  • 2

    Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.

  • 3

    Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu