Telecí řízek sekaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 20 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 397.3 mg
- Vláknina 145.8 mg
- Vitamín A 145.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme sůl, nasekanou petržel, lžíci mouky, vše promícháme na hladkou hmotu.
-
2
Na moukou posypaném prkénku tvarujeme placičky, které opečeme na rozpáleném másle po každé straně asi 3 minuty.
-
3
Hotové řízky přendáme na nahřátou mísu. Šťávu podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme přes řízky.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.