Tuňáková pěna v parmské šunce
Suroviny
- 200 g Salát Rosso
- 90 g Hellmann's Majonéza originál
- 200 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 12 ks Tyčinky
- 8 ks Rajčata Cherry
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 12 plátek Šunka parmská
- 1 polévková lžíce okurky sterilizované
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 260.6 mg
- Vláknina 2195.6 mg
- Vitamín A 2195.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.
-
2
Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.
-
3
Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.