Šunková rolka s křenovou pěnou a okurkovou esencí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 11 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 108.7 mg
- Vláknina 1377.4 mg
- Vitamín A 1377.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve naskládáme plátky šunky na potravinovou fólii tak, aby se částečně překrývaly. Šlehačku ušleháme a smícháme se solí, pepřem a nastrouhaným křenem. Pěnu navršíme na šunku, i s fólií srolujeme do válečku a uložíme do chladu.
-
2
Želatinu namočíme na 10minut do studené vody. Mezitím nastrouháme neoloupanou okurku a pomocí plátěného ubrousku vyždímáme vodu. Dochutíme do sladkokysela.
-
3
Želatinu slijeme a dáme na několik vteřin rozpustit do mikrovlnné trouby. Poté ji lehce promícháme s okurkou. Rozlijeme na talíře a necháme v chladu ztuhnout.
-
4
Šunkovou rolku nakrájíme na špalíčky a položíme na zatuhlé želé. Dozdobíme křenem a pažitkou.