Jablka se sýrovou náplní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Sýr Lučina - termizovaný
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 152.2 mg
  • Vláknina 5115 mg
  • Vitamín A 5115 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců.

  • 2

    Sýr utřeme s trochou smetany na hladký krém. Přidáme nastrouhaný křen, promícháme, podle chuti osolíme a osladíme.

  • 3

    Do důlků po jádřincích nastříkáme cukrářským sáčkem připravený sýrový krém, navrch položíme půlku ořechového jádra.

  • 4

    Jablka upravíme na omyté listy hlávkového salátu a podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu