Baklažánový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 327.9 mg
- Vláknina 7395.7 mg
- Vitamín A 7395.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažány umyjeme, rozpůlíme, poklademe na vymazaný plech a pečeme hodinu ve středně vyhřáté troubě, dokud nezměknou. Necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme do hladké hmoty. Vmícháme sezamovou pastu, prolisovaný česnek, sůl, pepř, jogurt a citronovou šťávu. Dáme do lednice uležet aspoň na hodinu, aby se ingredience propojily. Před servírováním rozdělíme do misek, uprostřed vyhloubíme mělký důlek, kam nakapeme olivový olej, ozdobíme olivou a posypeme nasekanou petrželkou.
-
2
Podáváme s toasty.