Česneková pomazánka s rybím filé
Suroviny
- 200 g rybí filé
- 80 g Sýr čerstvý bez tuku
- 50 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 špetka Sůl
- 3 špetka Kmín mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 705 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 168.1 mg
- Vláknina 7595 mg
- Vitamín A 7595 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené rybí filé ochutíme pepřem, mletým kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji ho krátce orestujeme dozlatova z každé strany. Pak přilijeme 50ml vody, filé osolíme a pod pokličkou podusíme přibližně 7 minut. Hotové měkké filé necháme vychladnout.
-
2
Do mixéru dáme vychladlé kousky filé, žervé sýr, prolisovaný česnek a lžičku dijónské hořčice. Směs rozmixujeme na konzistenci krému. Pak krém dochutíme solí a pepřem.
-
3
Očištěnou jarní cibulku i s natí pokrájíme na kroužky. Tmavý chléb natřeme pomazánkou, posypeme jarní cibulkou a podáváme.