Pomazánka z lilků s rajčaty
Suroviny
- 200 g Lilek
- 150 g Okurky nakládané
- 200 g Veka
- 90 g Rajčata sušená sterilovaná
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Hořčice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 82 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 15 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 899.3 mg
- Vláknina 11565.2 mg
- Vitamín A 11565.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutý lilek nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Sušená rajčata v oleji necháme okapat a nakrájíme, nakládané okurky nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať a lístky tymiánu nasekáme najemno.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem a dusíme. K cibuli vmícháme lilek a za častého míchání dusíme. Po 15 minutách přidáme okurky, rajčata, bylinky, kapary, ocet, hořčici, sůl, pepř a za stálého míchání ještě zhruba 5 minut dusíme.
-
3
V mezičase v suché pánvi opečeme plátky veky (případně použijeme toastovač).
-
4
Hotovou pomazánku rozetřeme vidličkou nahrubo a podáváme.