Pomazánka z lilků s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lilek
  • 150 g Okurky nakládané
  • 200 g Veka
  • 90 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Balsamico ocet
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 82 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 899.3 mg
  • Vláknina 11565.2 mg
  • Vitamín A 11565.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutý lilek nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Sušená rajčata v oleji necháme okapat a nakrájíme, nakládané okurky nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať a lístky tymiánu nasekáme najemno.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem a dusíme. K cibuli vmícháme lilek a za častého míchání dusíme. Po 15 minutách přidáme okurky, rajčata, bylinky, kapary, ocet, hořčici, sůl, pepř a za stálého míchání ještě zhruba 5 minut dusíme.

  • 3

    V mezičase v suché pánvi opečeme plátky veky (případně použijeme toastovač).

  • 4

    Hotovou pomazánku rozetřeme vidličkou nahrubo a podáváme.

Komentáře k receptu