Máslo Montpellier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2119 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 305.9 mg
- Vláknina 5453.5 mg
- Vitamín A 5453.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme.
-
2
Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli.
-
3
Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.