Máslo Montpellier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 15 g Špenát listový čerstvý
  • 20 g Kerblík
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2119 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 305.9 mg
  • Vláknina 5453.5 mg
  • Vitamín A 5453.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme k varu vodu a špenát s kerblíkem v něm 2 minuty blanšírujeme. Poté scedíme, necháme okapat a najemno nasekáme.

  • 2

    Do misky vložíme měkké máslo, přidáme nasekaný špenát s kerblíkem, najemno nakrájené nakládané okurky, očištěný a nasekaný česnek, kapary, limetkovou šťávu a hořčici. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hladká hmota. Nakonec přimícháme olivový olej a špetku soli.

  • 3

    Z másla vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 24 hodin do chladničky.

Komentáře k receptu