Čočková s rajčatovým protlakem
Suroviny
- 200 g Čočka jedlá
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1250 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 plátek Anglická slanina
- 0.125 l Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 8 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 515.3 mg
- Vláknina 32430.9 mg
- Vitamín A 32430.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme na dvě hodiny máčet. Přidáme nakrájenou cibuli, kousek kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme nastrouhanou zeleninu.
-
2
Když je čočka změklá prolisujeme jí a zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme protlak a povaříme ještě asi 10 minut.
-
3
Polévku zjemníme mlékem, osolíme a posypeme petrželkou.
-
4