Čočková s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 plátek Anglická slanina
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 515.3 mg
  • Vláknina 32430.9 mg
  • Vitamín A 32430.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme na dvě hodiny máčet. Přidáme nakrájenou cibuli, kousek kůže ze slaniny a vaříme. Během varu přidáme nastrouhanou zeleninu.

  • 2

    Když je čočka změklá prolisujeme jí a zahustíme jíškou z másla a mouky, přidáme protlak a povaříme ještě asi 10 minut.

  • 3

    Polévku zjemníme mlékem, osolíme a posypeme petrželkou.

  • 4

Komentáře k receptu