Zelňačka s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Bobkový list
  • 160 g Vepřový bok
  • 240 g Zelí kysané
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 101.3 mg
  • Vláknina 4313 mg
  • Vitamín A 4313 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 20 minut. Kysané zelí trochu pokrájíme a přidáme k masu i s nálevem.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, a spolu s máslem a moukou usmažíme cibulovou jíšku. Přilijeme do hrnce, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme octem, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a dovaříme.

  • 3

    Před podáváním odstraníme bobkový list a polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu