Hrášková polévka s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Vývar drůbeží
  • 300 g Losos - filety
  • 250 g Hrášek v mírně slaném nálevu
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koření na ryby
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 51 mg
  • Draslík 242.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.

  • 2

    V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.

  • 3

    V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.

  • 4

    Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu