Hrášková polévka s lososem
Suroviny
- 0.5 kostka Vývar drůbeží
- 300 g Losos - filety
- 250 g Hrášek v mírně slaném nálevu
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koření na ryby
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 242.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa osolíme, zasypeme kořením a necháme odležet.
-
2
V silnostěnném hrnci na másle usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme vodu, osolíme půl lžičkou soli, přidáme půl kostky drůbežího vývaru a vaříme zhruba čtvrt hodiny. Poté do polévky dáme prohřát hrášek.
-
3
V mezičase lososa po obou stranách dobře usmažíme na oleji. Po lehkém zchladnutí vykostíme a pokrájíme na kostky.
-
4
Lososa rozdělíme na talíře a přelijeme polévkou.