Polévka fazolová indická
Suroviny
- 225 g Brambory
- 225 g Pastinák
- 225 g Tuřín
- 400 g Fazole
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 11 g
- Sodík 975 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 581.8 mg
- Vláknina 12958 mg
- Vitamín A 12958 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme veškerou zeleninu s výjimkou zelené papriky a cukety a smažíme za stálého míchání 5 minut. Přidáme česnek, mletý koriandr, kari pastu, mletou papriku a smažíme minutu.
-
2
Přidáme vývar a sůl. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou hrnec a vaříme za občasného míchání 25 minut.
-
3
Přidáme cukety, fazole a zelenou papriku, zakryjeme a povaříme 15 minut.
-
4
Do mixéru dáme 3 dl polévkové směsi. Rozmixovanou směs dáme zpět do polévky, ohřejeme k bodu varu a podáváme.