Polévka fazolová indická

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Brambory
  • 225 g Pastinák
  • 225 g Tuřín
  • 400 g Fazole
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kari pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 581.8 mg
  • Vláknina 12958 mg
  • Vitamín A 12958 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme veškerou zeleninu s výjimkou zelené papriky a cukety a smažíme za stálého míchání 5 minut. Přidáme česnek, mletý koriandr, kari pastu, mletou papriku a smažíme minutu.

  • 2

    Přidáme vývar a sůl. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou hrnec a vaříme za občasného míchání 25 minut.

  • 3

    Přidáme cukety, fazole a zelenou papriku, zakryjeme a povaříme 15 minut.

  • 4

    Do mixéru dáme 3 dl polévkové směsi. Rozmixovanou směs dáme zpět do polévky, ohřejeme k bodu varu a podáváme.

Komentáře k receptu