Fazolová polévka s bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 300 g Vepřový bok
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 300 g Fazole
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1007 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 169.5 mg
  • Vláknina 1090.8 mg
  • Vitamín A 1090.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme-li obyčejné fazole, musíme je nejméně 8 hodin předem namočit. Máme-li však fazole předvařené, tak je nenamáčíme a zkracuje se i doba vaření.

  • 2

    Fazole zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bobkový list, trochu osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme na kostičky nakrájený bůček, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 30 minut. K masu do vývaru nalijeme fazole i s vodou, ve které se vařily, povaříme spolu s masem, dokud nemá polévka požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Polévku podáváme horkou a porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu