Fazolová polévka s bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1007 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 169.5 mg
- Vláknina 1090.8 mg
- Vitamín A 1090.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme-li obyčejné fazole, musíme je nejméně 8 hodin předem namočit. Máme-li však fazole předvařené, tak je nenamáčíme a zkracuje se i doba vaření.
-
2
Fazole zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bobkový list, trochu osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme na kostičky nakrájený bůček, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 30 minut. K masu do vývaru nalijeme fazole i s vodou, ve které se vařily, povaříme spolu s masem, dokud nemá polévka požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Polévku podáváme horkou a porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.