Polévka francouzského cibuláře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 337.3 mg
- Vláknina 4394.9 mg
- Vitamín A 4394.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej vsypeme brambory, cibuli a 2 minuty mícháme. Poté přidáme mouku, zalijeme menším množstvím vývaru a zvolna mícháme asi 5 minut. Přidáme cukr, zalijeme zbytkem vývaru a na mírném ohni za občasného míchání pozvolna provaříme. Po dovaření kousky brambor ještě rozmačkáme vidličkou a promícháme.
-
2
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Naléváme do nahřátých talířů a zdobíme strouhaným sýrem.