Provensálská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 76.4 mg
- Vláknina 2109.1 mg
- Vitamín A 2109.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přilijeme olivový olej, přidáme lžičku soli, pepř, celý česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať a šalvěj. Vaříme 15 minut. Polévku scedíme přes sítko.
-
2
Do polévkové mísy položíme na dno plátky bílé veky, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme čistým vývarem.
-
3
Tato polévka je velmi rychlá, svěží a ve Francii velmi oblíbená.