Provensálská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 5 g Tymián čerstvý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 200 g Veka
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 5 g Pepř černý celý
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76.4 mg
  • Vláknina 2109.1 mg
  • Vitamín A 2109.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přilijeme olivový olej, přidáme lžičku soli, pepř, celý česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať a šalvěj. Vaříme 15 minut. Polévku scedíme přes sítko.

  • 2

    Do polévkové mísy položíme na dno plátky bílé veky, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme čistým vývarem.

  • 3

    Tato polévka je velmi rychlá, svěží a ve Francii velmi oblíbená.

Komentáře k receptu