Čorba z čerstvého hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 98 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 258.2 mg
- Vláknina 10017.8 mg
- Vitamín A 10017.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý zelený hrášek, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme. Měkký hrášek poprášíme moukou, zamícháme, osolíme, opepříme, zalijeme 1 l vody a vaříme ještě 30 minut.
-
2
Při servírování dáme na talíř 1 lžíci sladké smetany a čorbu opatrně naléváme.
-
3
Ozdobíme drobně nasekanou kadeřavou petrželkou.
-
4