Pikantní nudlová polévka
Suroviny
- 350 g Brambory
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Kukuřice cukrová
- 100 g Rajčata Cherry
- 150 g Nudle rýžové
- 4 ks Chilli paprička
- 8 ks Maracuja
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Tamarindová pasta
- 1 polévková lžíce Galgan
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Cukr palmový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1008 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 68 g
- Sodík 1568 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 149 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 607.2 mg
- Vláknina 93128.5 mg
- Vitamín A 93128.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pánev rozehřejeme, dáme tamarindovou pastu, chilli papričky, prolisovaný česnek, drobně nakrájený galgán, rybí omáčku, cukr, natrhané listy mauricijské papedy a kuřecí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Oheň zmírníme a pozvolna vaříme 5 minut.
-
2
Očištěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme do polévky a vaříme 5 minut za občasného promíchání.
-
3
Poté přidáme drobně nakrájenou mrkev, brambory nakrájené na kostičky a rozpůlené kukuřičky. Opět vaříme tak dlouho, dokud není maso uvařené.
-
4
Na závěr vmícháme do polévky nakrájené lístky koriandru, rozpůlená rajčata a ploché rýžové nudle. Vše vaříme, dokud nezměknou nudle.
-
5
Hotovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme koriandrem a ihned servírujeme.