Slovenská fazolová polévka se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Fazole bílé
  • 120 g Švestky sušené
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Brambory
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 1371.1 mg
  • Vláknina 22515 mg
  • Vitamín A 22515 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole dáme vařit, když začnou měknout, přidáme oloupané, nakrájené brambory a vaříme dál. Když jsou fazole i brambory měkké, přidáme sůl.

  • 2

    Oloupanou, jemně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme trochou prochladlé polévky, rozšleháme a zavaříme do polévky. Chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu a předem namočené švestky. Vaříme, až švestky změknou.

Komentáře k receptu