Vaječná polévka s bílým vínem
Suroviny
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 8 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 248.6 mg
- Draslík 88.4 mg
- Vláknina 159.7 mg
- Vitamín A 159.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme víno s octem a ve směsi rozmícháme mouku. Zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme, osolíme a přivedeme do varu.
-
2
Vejce rozšleháme, opepříme a zvolna za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme máslo, majoránku, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.
-
3
Nakonec do polévky vmícháme nasekanou petrželku.