Petrželová polévka s vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 965.4 mg
  • Vláknina 5122.3 mg
  • Vitamín A 5122.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu.

  • 3

    Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu