Kapustová z růžičkové kapusty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 600 g Kapusta růžičková
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 2683 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 46.6 mg
  • Vláknina 50973.2 mg
  • Vitamín A 50973.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu očistíme a uvaříme v horké vodě s kostkou slepičího bujónu. Vaříme asi 10 minut, vyndáme polovinu kapustiček a dáme stranou. Zbylé uvaříme doměkka, rozmixujeme a vrátíme do vývaru.

  • 2

    Přilijeme smetanu, ochutíme cukrem, kari, muškátovým květem a solí. Prohřejeme, již nevaříme.

  • 3

    Do polévky přidáme nedovařenou polovinu kapusty a posypeme petrželkou.

  • 4

  • 5

Komentáře k receptu