Kapustová z růžičkové kapusty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 45 g
- Sodík 2683 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 46.6 mg
- Vláknina 50973.2 mg
- Vitamín A 50973.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme a uvaříme v horké vodě s kostkou slepičího bujónu. Vaříme asi 10 minut, vyndáme polovinu kapustiček a dáme stranou. Zbylé uvaříme doměkka, rozmixujeme a vrátíme do vývaru.
-
2
Přilijeme smetanu, ochutíme cukrem, kari, muškátovým květem a solí. Prohřejeme, již nevaříme.
-
3
Do polévky přidáme nedovařenou polovinu kapusty a posypeme petrželkou.
-
4
-
5