Pórková polévka s kedlubnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 190.6 mg
- Draslík 90.6 mg
- Vláknina 1597.5 mg
- Vitamín A 1597.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý, nakrájený pórek a oloupané, nakrájené kedlubny uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Vše spojíme, prolisujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a nakonec kousek másla.