Pórková polévka s kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Kedlubna
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mléko polotučné
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Pórek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 190.6 mg
  • Draslík 90.6 mg
  • Vláknina 1597.5 mg
  • Vitamín A 1597.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý, nakrájený pórek a oloupané, nakrájené kedlubny uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Vše spojíme, prolisujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a nakonec kousek másla.

Komentáře k receptu