Hrachová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 122 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 257.7 mg
- Vláknina 12781.2 mg
- Vitamín A 12781.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme nabobtnat hrách, nejlépe přes noc. Propláchneme a dáme vařit.
-
2
Osmažíme dozlatova cibuli a přidáme ji do hrachu. Přisypeme 2 nastrouhané mrkve, kus nastrouhaného celeru, špetku sušené šalvěje, špetku mletého hřebíčku, bobkový list, sůl, pepř.
-
3
Obereme maso z kosti, nakrájíme a vložíme do polévky.