Krémová polévka z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 14 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 568.8 mg
- Vláknina 5823 mg
- Vitamín A 5823 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku, který postavíme do nádoby s vroucí vodou.
-
2
K rajčatům přisypeme mouku a dusíme asi 10 minut. Prolisujeme sítem a za stálého rychlého míchání teplou směs přidáváme do studeného mléka. Mírně osolíme, postavíme na plotnu a během ohřívání polévky přidáváme máslo.
-
3
Horkou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.