Krémová polévka z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 5823 mg
  • Vitamín A 5823 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku, který postavíme do nádoby s vroucí vodou.

  • 2

    K rajčatům přisypeme mouku a dusíme asi 10 minut. Prolisujeme sítem a za stálého rychlého míchání teplou směs přidáváme do studeného mléka. Mírně osolíme, postavíme na plotnu a během ohřívání polévky přidáváme máslo.

  • 3

    Horkou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu