Květáková krémová polévka se šafránem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 1 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 456.3 mg
- Vláknina 5515.9 mg
- Vitamín A 5515.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V hrnci přivedeme k varu mléko, přidáme růžičky květáku a oloupané stroužky česneku. Pod pokličkou zvolna vaříme 45 minut. Potom vše rozmixujeme na krémovou konzistenci, vmícháme špetku muškátového oříšku a šafránu. Polévku povaříme bez pokličky zvolna ještě 5 minut.
-
3
Hotovou polévku přelijeme do nahřáté mísy, osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvým kerblíkem.
-
4
Ihned podáváme.