Polévka z koriandru
Suroviny
- 100 g Koriandr
- 500 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Olej avokádový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 23 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 12.1 mg
- Vláknina 126.3 mg
- Vitamín A 126.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koriandr rozmixujeme s trochou vývaru dohladka.
-
2
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vychladlým vývarem.
-
3
Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a rozmixovaný koriandr.
-
4
Vaříme 15 minut.
-
5
Poté přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme.
-
6
Podáváme pokapané avokádovým olejem a posypané chilli kořením.