Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 1 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 143.5 mg
- Vláknina 1793.2 mg
- Vitamín A 1793.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.
-
2
Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem.