Hrachová polévka s majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 21 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 14.8 mg
- Vláknina 11390.8 mg
- Vitamín A 11390.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrach očistíme od nečistot, propláchneme pod tekoucí studenou vodou. V hrnci ve 2,5 l studené vody necháme hrách namáčet celou noc. Hrách scedíme a v čerstvých 1,5 l vody spolu se zeleninou povaříme do měkka. Následovně v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a stálým mícháním připravíme světlou jíšku. Zředíme ji smetanou a vlijeme do uvařeného hrachu. Vše dobře ponorným mixérem rozmixujeme a za občasného promíchání přivedeme k varu. Před dovařením polévku osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zamícháme, odstavíme ze sporáku.
-
2
Před podáváním polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.