Krémová polévka ze šťovíku a datlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Datle
  • 50 g Sezam - semena
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 3 g Zázvor mletý
  • 2 g Hřebíček
  • 400 g Šťovík
  • 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
  • 250 ml Mléko kokosové
  • 60 ml Fazolová pasta
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1985 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1136.4 mg
  • Vláknina 14514.5 mg
  • Vitamín A 14514.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.1 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šťovík opláchneme, osušíme, spolu s datlemi nasekáme na drobno. Ve woku rozpálíme olej, šťovík s datlemi a palmovými srdíčky zprudka orestujeme, podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme mletý zázvor, fazolovou pastu, hřebíček, 10 minut podusíme. Zalijeme kokosovým mlékem a za stálého míchání povaříme ještě 2 minuty. Polévku rozdělíme do misek, posypeme opraženým sezamem.

Komentáře k receptu