Polévka z hovězích jater
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 200 g Játra hovězí
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 80 g Sádlo škvařené
- 50 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Nové koření celé
- 0.2 l Mléko polotučné
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1246 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.5 mg
- Draslík 553.6 mg
- Vláknina 4181.9 mg
- Vitamín A 4181.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem.
-
2
Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme.
-
3
Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme.