Krémová polévka s bramborami a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 450 g Hrášek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 l Bujón slepičí
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 543.8 mg
  • Vláknina 11888.3 mg
  • Vitamín A 11888.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s bujónem, do kterého jsme přidali bobkový list. Když začnou brambory měknout, přisypeme hrášek a bazalku, následně vaříme, dokud hrášek nezměkne (přibližně 5 minut). Dbáme na to, aby hrášek neztratil svoji svěží zelenou barvu. Bobkový list a bazalku vybereme, vyhodíme.

  • 2

    Polévku propasírujeme na jemný krém, který znovu dáme do hrnce a ještě pozvolna prohřejeme.

  • 3

    Servírujeme v miskách, na porci přidáme lžíci kysané smetany, kterou ještě můžeme mírně posypat pepřem.

Komentáře k receptu