Krémová polévka s bramborami a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 2 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 543.8 mg
- Vláknina 11888.3 mg
- Vitamín A 11888.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s bujónem, do kterého jsme přidali bobkový list. Když začnou brambory měknout, přisypeme hrášek a bazalku, následně vaříme, dokud hrášek nezměkne (přibližně 5 minut). Dbáme na to, aby hrášek neztratil svoji svěží zelenou barvu. Bobkový list a bazalku vybereme, vyhodíme.
-
2
Polévku propasírujeme na jemný krém, který znovu dáme do hrnce a ještě pozvolna prohřejeme.
-
3
Servírujeme v miskách, na porci přidáme lžíci kysané smetany, kterou ještě můžeme mírně posypat pepřem.