Jarní zelená polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 10 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 821.7 mg
- Vláknina 9362.5 mg
- Vitamín A 9362.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V polévkovém hrnci na oleji osmažíme nakrájenou šalotku a kolečka pórku. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory a nasekanou řeřichu, za občasného zamíchání smažíme ještě další 3 minuty.
-
2
Zalijeme mlékem, vývarem, přidáme černý pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut pod pokličkou.
-
3
Vypneme oheň a necháme několik minut zchladnout. Polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme na oheň a na mírném plameni přivedeme k varu.