Chřestová polévka s bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 367.5 mg
- Vláknina 5777 mg
- Vitamín A 5777 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.
-
2
Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.
-
3
Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.
-
4
Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.