Chřestová polévka s bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 500 g Chřest bílý
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 12 g Česnek
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 367.5 mg
  • Vláknina 5777 mg
  • Vitamín A 5777 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme oloupané ma čtvrtky nakrájené brambory, vývar a uvaříme do měkka.

  • 2

    Očistíme chřest, odřežeme tvrdé konce a nakrájíme ho na větší kousky.

  • 3

    Nakrájený chřest přidáme s dvěma utřenými stroužky česneku do hrnce, opět vaříme do měkka, cca 5 minut. Několik chřestových špiček vyjmeme a necháme na dozdobení.

  • 4

    Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, osolíme, opepříme dle chuti. Chřestové špičky podélně rozpůlíme a ozdobíme jimi polévku. Dle chuti můžeme zdobit i malými kousky másla.

Komentáře k receptu