Bramborová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 4 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 83.6 mg
- Draslík 222.8 mg
- Vláknina 2685.2 mg
- Vitamín A 2685.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 12 minut. Brambory scedíme, šťouchadlem rozmačkáme na kaši, kterou naředíme vodou, ve které se brambory vařily.
-
2
V mléce rozšleháme žloutek a strouhaný sýr. Vlijeme do naředěné kaše, hustotu polévky upravíme vodou, osolíme, opepříme, přidáme dobromysl (oregano), necháme projít varem a odstavíme.
-
3
V talířích polévku posypeme posekanou pažitkou.