Polévka z tykve s obilnými klíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 783.8 mg
- Vláknina 9007.8 mg
- Vitamín A 9007.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.
-
2
Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.
-
3
Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.
-
4
Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.
-
5
Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.