Polévka z tykve s obilnými klíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Tykev
  • 50 g Pšeničné klíčky
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 783.8 mg
  • Vláknina 9007.8 mg
  • Vitamín A 9007.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme, zbavíme vláken a semen. Získanou dužinu pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí, osolené vody.

  • 2

    Uvařenou tykev necháme dobře okapat, poté jí v misce pomocí vidličky rozmačkáme na kaši. Přilijeme mléko.

  • 3

    Rozmačkanou tykev dáme vařit až do konzistence husté polévky. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Do hotové polévky přisypeme pokrájené obilné klíčky.

  • 5

    Polévku servírujeme v míse s kouskem másla na dně, posypanou sekanou petrželí a obilnými klíčky.

Komentáře k receptu