Karotkové pyré

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 120 g Rýže loupaná
  • 600 g Karotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 367.5 mg
  • Vláknina 6495 mg
  • Vitamín A 6495 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou karotku a cibuli, ochutíme solí a cukrem, podusíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme rýži a vaříme na mírném ohni 30 minut. Nakonec polévku rozmixujeme, podle konzistence naředíme horkým vývarem a vmícháme lžíci másla.

  • 2

    Podáváme v polévkové míse a jako přílohu podáváme opečený bílý chléb nebo veku.

Komentáře k receptu